Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Så funkar strategisk improvisation

Publicerad: 20 juni 2019, 21:08

Katarina Genzel tillsammans med Max Landergård

Strategisk improvisation. En disciplin som binder samman de ord som nog alla skulle vilja vara experter på. Men är det kanske enklare sagt än gjort? Nu har Falkheimer & Genzel släppt "Nu", med utgångspunkt i ledarskapets utmaningar.


Ämnen i artikeln:

Kommunikationspodden

Tillsammans med Jesper Falkheimer har Katarina Genzel kommit ut med uppföljaren "Nu", som är en fortsättning på den första boken om strategisk improvisation.

– Det här är en genomgång av managementutveckling och på ledarens roll i en organisation och så ingår intervjuer med ledare som leder andra som måste fatta sina egna beslut. Det går inte att vänta tre veckor på ett referensgruppsmöte, säger Katarina Genzel till Max Landergård i veckans avsnitt av Kommunikationspodden.

Hon lyfter fram Stefan Hector, polis och chef för NOA. Samma person som också ledde polisens insats i samband med terrorattentatet i Stockholm.

– Där är det så oerhört tydligt: hur gör man när man vet att det hänt något på Drottninggatan; och han ska skicka ut ett antal av sina medarbetare till ett scenario där ingen har någon aning om hur det ser ut. Det går inte att alla ringer och säger 'vad händer nu, vad ska jag göra nu'. Ingen har den överblicken. Det var intressant att intervjua honom och få hans perspektiv på hur han ser på sitt ledarskap, säger Katarina Genzel.

Om strategisk improvisation hör du i veckans avsnitt av Kommunikationspodden.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Kommunikationspodden

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.