måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Så gör man inte"

Publicerad: 2 oktober 2009, 10:03

I senaste numret av tidningen Filter finns ett stort reportage med popstjärnan Basshunter. Tidningen Bon tycker att innehållet är väl likt deras reportage för drygt ett år sedan.

Ämnen i artikeln:

Mattias GöranssonFilterBon

TR

Tobias Rydergren


Madelaine Levy.

Bons reportage skrevs av Martin Aagård. Han följde med Basshunter till England. Samma resa gjorde Filters reporter Christpher Friman.
– Tittar man närmare så ser man att huvudvinkeln, att han är en storsäljande svensk exportvara också är densamma som Bons. Och till och med sub-vinklarna vi valde, att han är en gayikon, datanörd, att han brottats med Tourettes. De kommer igen allihop, säger Bons chferedaktör Madelaine Levy.

Men ni kan väl inte äga en reportageidé?
– Absolut inte, men Filter pratar mycket om att de erbjuder unika reportage. Jag tycker att det här är konstigt eftersom Filter annars håller så hög kvalitet.
– Så här gör man inte.

Mattias Göransson är chefredaktör på Filter.
– Hänt Extra ringde inte och klagade på att vi skrev om Carola. Och jag blir inte upprörd när andra tidningar skrev om Iprenmannen efter vårt reportage.

Kände du till Bons reportage?
– Nej. Men redaktionschefen Ika Johanesson hade koll på det. Så här i efterhand finns det ett ställe där vi borde gett Bon cred. Men det handlar om 40 tecken av totalt kanske 35 000.

Fotnot: Bloggen Vassaeggen har också skrivit om reportagebråket.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev