Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Så många köpte Expressen igår

Publicerad: 22 januari 2010, 12:36

Igår höjde Expressen priset med en krona. Det gav 550 000 kronor till Röda Korstes insatser på Haiti.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Expressens förstasida igår.

De som köpte Expressen igår fick betala en krona mer för tidningen. Den kronan går till Röda Korset. Tidningen skänker sedan ytterligare en krona per exemplar. Nu berättar chefredaktören Thomas Mattsson att initiativet ger 550 000 kronor, vilket innebär en upplaga på ungefär 275 000. Men det är inte den exakta siffran.
”Det är resultatet av en prognos från i går, en beräkning av gammal upplagestatistik samt det belopp som Expressen tillfört och som lovades vara minst samma summa som läsarna ställde upp med”, skriver Thomas Mattsson på sin blogg.

Aftonbladet uppmanade sina läsare att skänka ett belopp motsvarande en timlön till Läkare utan Gränser. Det hade igår gett runt 1,8 miljoner kronor, enligt Jan Helins blogg.

Dagens Industri har skänkt 200 000 kronor. SVT och SR hjälper Radiohjälpen att samla in pengar och TV4 gör en insamling tillsammans med Frivilligorganisationernas Insamlingsråd under en specialsändning av Nyhetsmorgon på lördag. TV4 har dessutom skänkt 250 000 kronor.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.