måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Så många prenumeranter väljer Netflix med reklam

Publicerad: 22 maj 2023, 11:50

Foto: Adam Rose

En fjärdedel av Netflix nya prenumeranter väljer att betala mindre och ta del av annonser i stället för att betala för ett abonnemang utan reklam.

Ämnen i artikeln:

NetflixMarknadsföringStreaming

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


För första gången på ett halvår avslöjade Netflix i onsdags prenumerationssiffror. Över fem miljoner personer använder varje månad Netflix med ett konto som har reklam. Tittarna får streama till en lägre kostnad i utbyte mot att de tittar på annonser. Enligt Greg Peters, vd väljer en fjärdedel av nya prenumeranter på plattformen för närvarande att se annonser, och över 70 procent av dem är mellan 18 och 49 år. Det rapporterar Campaign.

Netflix presenterade också nya alternativ för att ta del av reklam. Peter Naylor, vice vd för global annonsförsäljning, berättade att varumärken kan sponsra nya program för användarna med ett ”för dig”-meddelande eller genom att visa mer sponsring på Netflix sajt.

Varumärkena kommer också att ha tillgång till vilka som är de tio mest sedda programmen och filmerna på Netflix dagligen, för att bättre rikta in sig på sina medieplaceringar.

Under de första månaderna som Netflix provat annonsupplägget har man fokuserat på inriktning baserat på ålder, kön och plats.

Netflix presenterade ett nytt verktyg, Digital Ads Rating som varumärken kan använda för att mäta räckvidd och frekvens från och med Q4. På det sättet utökade de sitt partnerskap ytterligare med Nielsen.

Netflix har också inlett ett samarbete med attributionsmätningsplattformen EDO som gör det möjligt för varumärken att mäta hur annonser driver tittarnas val.

Planen var att Netflix skulle presentera sin första stora annonspitch för mediaköpare på Paris Theatre – men evenemanget ställdes plötsligt. Det sägs att Writers Guild of America-strejken är anledningen.

”Det är inte exakt som vi planerat det”, sa Greg Peters, vd, vid presentationen. "Men vi lever i en dynamisk värld och vi har definitivt funnit att det är väldigt användbart att kunna anpassa oss till en ny verklighet."

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev