Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Så utvecklar SVT webbsuccén

Publicerad: 13 augusti 2009, 14:48

Dramaserien Andra Avenyn är en av de viktigaste brickorna som gjort SVT Play till en succé. Nu berättar Christian Wikander, chef för drama på SVT Göteborg, hur serien ska fortsätta att växa på nätet.


Ämnen i artikeln:

Christian WikanderSVT

Jonas Bane spelar Kim i Andra Avenyn och nu även i Riverside. Foto: Elisabeth Ohlsson/SVT

Redan i våras meddelade SVT att Andra Avenyn skulle få en systerserie på SVT Play. På måndag börjar inspelningen av Riverside. I serien får man följa Kim och Natalie, två av karaktärerna från Andra Avenyn. Handlingen pågår parallellt i de båda serierna. Andra Avenyn kommer att sändas en gång i veckan, medan Riverside visas med en episod om dagen måndag till fredag.
– Det blir ganska korta episoder på 3 till 5 minuter. Vi har också färre karaktärer i Riverside, säger Christian Wikander.
– Det kommer också vara ett större fokus på de yngre karaktärerna eftersom det kommer att vara de yngre tittarna som följer serien.

Andra Avenyn blev en av SVT:s första riktiga succér på webben. Serien har runt 100 000 unika besökare per vecka och som mest har serien startats i SVT Play 1,4 miljoner gånger på en vecka.
– När vi startade Andra Avenyn visades den som tre halvtimmesavsnitt per vecka. Men den som ville kunde se det första avsnittet i vanliga tv:n och sedan se de andra avsnitten direkt i Play. Det här är inte ovanligt idag, men då drog det väldigt mycket tittare till nätet.

Riverside ska nu sändas fram till jul. Blir gensvaret positivt så är det inte omöjligt att serien fortsätter.
– Jag vill inte uttrycka vårt mål i siffror, men det är klart att vi vill se en tillväxt.

Se trailern för Riverside nedan:

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Christian WikanderSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.