Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Så vill Stockselius putsa Kristallen

Publicerad: 18 september 2008, 13:36

EBU:s schlagergeneral Svante Stockselius blir ny ordförande för Stiftelsen det svenska tv-priset som delar ut Kristallen. – Hur tv-galan genomförs finns anledning att diskutera, säger han till Resumé.


Svante Stockselius

Svante Stockselius har arbetat på tre av de fyra stora i tv-Sverige: SVT, TV3 och TV4. Han har ansvarat för schlagerfinalerna i ett antal länder och har ett enormt kontaktnät i tv-världen.

– Jag anser att svensk tv ligger väldigt högt vid en internationell jämförelse, både vad gäller produktioner och på idé- och utvecklingsstadiet. Vi ser ett ökat intresse för svenska produktionsbolag från stora internationella marknader.

– Jag fick frågan om att leda Kristallens styrelse och tycker det är ett kul projekt som främjar svensk television. Det är väl en fördel att jag inte längre är kanalbunden, men ändå känner branschfolket väl.

Stockselius var härom veckan på sitt liv första Kristallengalan. Han har funderingar över vad som kan göras bättre, bland annat det komplicerade nominerings- och röstningsförfarandet:

– Jag vill att vi tittar igenom regelverket. Det är en uppgift jag gladerligen tar på mig. Det finns alltid anledning att diskutera hur tv-galan läggs upp.

Årets gala fick hård kritik för alla könsord och Stockselius kan förstå det:

– Humor är alltid svårt. Men om för mycket staplas på varann uppstår lätt en viss mättnad.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.