Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Saatchi & Saatchi öppnar i Stockholm

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Publicis-ägda Saatchi & Saatchi är ett av världens hetaste reklambyrånätverk efter belöningarna i Cannes Lions i sommar. Nu öppnar Saatchi sin första reklambyrå i Stockholm.


Saatchi kommer att äga 51 procent av den nya reklambyrån, resten ägs av de fyra svenska grundarna som är med från start.- Vi fyra har ventilerat synpunkter och erfarenheter ganska länge som hade landat i  en gemensam tanke. Tidigare hade jag också hört att det fanns en önskan från Saatchi att komma in i Stockholm. Då approcherade vi dem med ett e-mail. En timme senare hade Nordenchefen Michael Raffnsøe svarat och på den vägen är det, berättar Adam Kerj, tidigare copywriter på Monk och nu en av fyra grundare av Saatchi & Saatchi Stockholm. De övriga grundarna kommer från olika byråer. Jonas Dahlqvist kommer från Stenström & Co där han varit vd. Han blir även vd för Saatchi & Saatchi Stockholm. Från Stenström & Co kommer också ad och creative director Fredrik Preisler. Jerker Fagerström är från Garbergs, där han arbetat som planner.Samtliga fyra grundare arbetade sina sista dag på sina förra jobb i fredags och i januari 2003 startar den nya Saatchi & Saatchi-byrån i Stockholm på allvar.Läs mer i dagens utgåva av Resumé.

Pia Grahn

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.