Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Saco spår tuff arbetsmarknad för kommunikatörer

Publicerad: 27 november 2018, 14:42

Foto: Mostphotos

Fortsatt högt tryck på utbildningarna gör att konkurrensen om anställningar i kommunikationsbranschen fortsatt kommer att vara hård. Men Saco bedömmer ändå att de som snabbt kan lära nytt kommer vara eftertraktade.


Det har länge rått stor konkurrens om arbetstillfällena inom kommunikationsbranschen och de som har en minst treårig akademisk utbildning inom området har en något högre arbetslöshet jämfört med andra akademiker.

Och enligt en ny rapport från Sveriges akademikers centralorganisation, Saco, kommer konkurrensen fortsatt att vara hård.

Eftersom att söktrycket på utbildningar inom kommunikation och media inte verkar avta förväntar sig organisationen att inte heller konkurrensen om arbetstillfällena inom de närmsta fem åren kommer minska.

Samtidigt påpekar Saco att de som har digital kompetens och snabbt klarar av att ställa om sitt sätt att arbeta fortsatt kommer ha goda chanser på arbetsmarknaden.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.