Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sakaris tuffa mål

Publicerad: 19 september 2008, 07:48

Tidningskoncernen Metros globala chefredaktör har satt upp ett tufft mål för sig själv. – Vid nästa årsskifte ska 20 procent av innehållet i Metros samtliga tidningar vara gemensamt.


Foto: Resumé

Metro i Sveriges tidigare chefredaktör Sakari Pitkenän bytte för ett och ett halvt år sedan det dagliga harvandet på Kammakargatan till Fleet Street i London. Där jobbar han som chefredaktör för samtliga Metrotidningar.

Förutom att vara bollplank och problemlösare åt Metros 20 chefredaktörer världen över, så är hans viktigaste uppdrag att försöka få tidningarna att använda så mycket gemensamt material som möjligt. Artiklar i ämnen som mode, bilar och it ska vara de samma i hela koncernen.

– När jag säger 20 procent menar jag inte Sverige, där tidningen är betydligt tjockare än på andra marknader, där vi gör 20-24 sidor. Målet är alltså runt fem sidor per dag.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.