torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Säljer glass med kärlek

Publicerad: 15 april 2010, 13:28

GB spinner vidare på sitt kärlekstema från i fjol när nu den nya nordiska vår- och sommarkampanjen släpps. – Vi vill göra glass till ett av de tydligaste vårtecknen, säger Fredrik Larsson, nordisk marknads­direktör på GB Glace.

Ämnen i artikeln:

Klirr

TM

Tero Marjamäki


truefalse

Clovina och Clovve förlovar sig, snart blir det bröllop.

Årets glassiga kampanj smygstartade i början av denna vecka, och krokar i förra årets framgångsrika kärlekstema med GB-gubben Clovve som då förkunnade sin förlovning med GB-gumman Clovina.
– GB-gubben är en viktig ikon för oss, och vi har märkt över tiden att han behöver förnyas för att inte falla i glömska. Nu kände vi att det var läge för att göra något nytt, säger Fredrik Larsson.

Tidigare år har kommunikationen från GB kretsat mest kring gamla glassklassiker som gör gästspel i glassboxen igen. Med reklambyrån Klirr arbetades det nya temat in som i stället lyfter fram kärlek- och GB-gubben.
– Vi kände att vi inte ville vara så beroende av en hjälte­artikel längre, säger Fredrik Larsson.

Men behövs verkligen detta jättemaskineri för att sälja glass? Säljer inte det sig självt?
– En varm sommardag är det så klart inga problem, utmaningen ligger i att förlänga glassäsongen och göra den så lång som möjligt.
– I år hade vi inte riktigt vädret med oss heller, vilket gör denna kampanj än viktigare.

Med facit i hand, borde ni ha skjutit på årets lansering?

– Näe, men jag är glad att vi har haft flexibilitet i vårt kampanjarbete. Vecka 10 var och är ett givet startskott på glassåret, sedan intensifieras kampanjen bit för bit ju längre­ in i säsongen vi kommer.

Och nu drar alltså årets kampanj i gång. Patrik Jaldevik, senior account director och projektledare för kampanjen på Klirr Stockholm:
– Årets tema ”Love is in the air” är en vidareutveckling av förra årets tema och är också den röda tråden genom hela kommunikationen.

Kampanjen har ett nordiskt upplägg och skräddarsys efter varje lands specifika behov.
– I Finland och Danmark har vi exempelvis fått jobba mycket med brandingen på de enskilda glassorterna, medan vi i Sverige i stället kunnat fokusera på GB och glassboxen som helhet. 

Tyngdpunkten har lagts på utomhus, varvat med en del print. Traditionell tv har fått en mindre roll, i stället utvecklas det digitala.
– Nätet blir lite av navet i kampanjen och inom kort släpps ett webbaserat kärlekstest där man får svara på några frågor relaterade till glass och kärlek och då får reda på vilken kärleksprofil man är för att matchas med likasinnade­ på Facebook och samtidigt tävla om en full glassbox .

Fakta

Uppdragsgivare: Charlotta Fellman och Martin Sandén GB Glace
Arbetsgrupp Klirr Sthlm: Patrik Jaldevik projektledare, Jessica Olérs produktionsledare,  Lena Landén ad, Martin Norbelie copy, Anneli Wärulf original
Webbproduktion: Klirr Stockholm
Mediebyrå: Mindshare
Pr: Bindefeldt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev