tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Salming Sports vd i personligt brev: ”Vila i frid Börje, himlen är en legend rikare”

Publicerad: 1 december 2022, 12:00

Foto: Salming Sports/privat

För åtta år sedan sålde Börje Salming rättigheterna till varumärket Salming Sports för att ta vara på livet. Nu uttrycker företagets vd sorgen efter den bortgångne idrottsikonen.

Ämnen i artikeln:

NyheterBörje Salming

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Salming Sports har drivits vidare av andra ägare efter att den folkkäre före detta hockeyspelaren Börje Salming sålde företaget, men han har fortfarande fungerat som frontfigur för varumärket.

Läs också: Börje Salming är död – här syns han i reklamfilmer genom tiderna 

Nu uttrycker Joakim Sandin, vd för företaget sin sorg och förtvivlan i ett personligt brev till Börje Salming. Brevet har skickats till Resumé i en överenskommelse om att publicera det.

Så tragiskt. Så sorgligt. Sån oerhörd styrka du visade in i det sista.

Jag känner mig djupt ledsen och berörd. Samtidigt varm och glad över att ha fått vara din vän. Själv några år för ung för att följa dig under storhetsåren i Maple Leafs men jag kan ärligt säga att du är min idol vid sidan om isen och det säger mycket med tanke på din meritlista.

Livet är en ofantlig glädje, som i måndags när min fru Alejandrina födde vår tredje son. Livet är också stor sorg som när jag först fick reda på din sjukdom och i går när jag fick beskedet om att den tagit ditt liv.

Min pappa skrev till mig i går att han aldrig kommer att glömma ögonblicket när han 1976 tillsammans med sin bror och sin far sitter uppe på natten i Vikarbyn och via en grynig tv-bild ser de enorma hyllningarna du får av den kanadensiska publiken. 

Själv kommer jag minnas hur du med värme och genuint intresse alltid tagit dig tid för människor oavsett vem de är. Du hade alltid ett par vänliga ord över till de som kom fram för ett foto tillsammans eller en autograf, inte sällan med en personlig hälsning från dig.

”Till x, kör hårt!” / Börje Salming #21

”Till y, puss och kram” / Börje

Två hälsningar som speglar din ärliga, direkta och varma approach där inget hinder var för högt. Fick du en smäll eller motgång reste du dig inte på nio. Du reste dig direkt, om och om igen.

”Var stolt över varumärket, stolt över bolaget”, sa du alltid till mig. Tro mig, det kommer jag alltid vara. Stolt över att fått lära känna dig. Stolt över den respekt du visat mig och varje medarbetare. Du är och kommer alltid vara oerhört älskad av oss. Av såväl gamla som nya kolleger.

Jag glömmer aldrig den där kvällen för ett drygt år sedan på Pelikan, där vi över fläsklägg med rotmos och par sexor OP diskuterade 70-talets powerplay-strategier och det smått mytiska gryningsplanet som gick från Vegas direkt till isen i samband med era bortamatcher i Los Angeles. Din enorma passion för hockeyn och för laget gick inte att ta miste på.

Vår son föddes den 21:a november. Ett speciellt nummer tack vare en väldigt speciell människa. Vila i frid Börje, himlen är en legend rikare. //Din vän Jocke

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev