Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sandra Kastås: ”Koppla bort sociala medier för att få lite andrum”

Publicerad: 14 juli 2020, 11:34

Sandra Kastås.

Orakel PR:s grundare Sandra Kastås spenderar sommaren på Gotland och tipsar om om att köpa rökta räkor i en fiskebod – och att klättra ner för Gotlands största rauk.


Ämnen i artikeln:

SommarSandra Kastås

Vad gör du i sommar?
– Jag spenderar sommaren i familjehemmet på Gotland, samt på min killes lantställe i Härnösand. Jag ska slutföra min bok Företagarinna som kommer ut i september, en bok för att peppa fler kvinnor att starta företag. Jag kommer även att försöka få lite tid till att måla tavlor, träna på min brors gym i Visby, läsa i hängmattan, samt även jobba lite på en ny företagsidé som jag och min tidigare mentor håller på att arbeta fram. Så det finns mycket saker att fylla tiden med.

Vad läser du?
Jag har precis läst klart Familjen av Johanna Bäckström Lerneby som var väldigt intressant om klansamhällen och utbredd kriminalitet i Sverige. Kan även tipsa om hennes bok Handelsvara: Kvinna, som jag nyligen läste, samt boken Sveriges nya miljardärer - vinnare och förlorare i den nya ekonomin.

– Jag ska också försöka komma igenom Anna Kindberg Batras bok Inifrån som jag har hållit på med ett tag.

Vilket är ditt bästa sommartips för personer i branschen?
Att koppla av och koppla bort sociala medier för att få lite andrum. Samt att läsa samhällsskildrande böcker som ger nya perspektiv och idéer till dig själv och kunderna.

Något smultronställe du vill tipsa om?
Jag älskar Lickershamn på Gotland där man kan köpa rökta räkor i en fiskebod, klättra nedför Gotlands största rauk och vidare en bit tills man hittar en strand som nästan alltid är öde. Där kan man inta räkorna med lite aioli och god dryck och bada. Superhärligt.

Hur har den här våren påverkat dig som yrkesperson?
Jag har för en gångs skull unnat mig att ta det lite lugnt, då arbetet automatiskt har minskat och alla kvällsmöten och engagemang i stort sett blivit inställda. Men jag har också varit tvungen att steppa upp som branschordförande och fatta beslut om hur vi kan hjälpa våra medlemmar under en kristid och vad vi behöver jobba med framåt.

Vilket är ditt mest minnesvärda ögonblick från den här våren?
När jag och min mentor över en lunch i maj äntligen kom fram till den perfekta företagsidén efter att ha pratat om olika problem vi stött på under flera års tid. Samt när jag för första gången fick se utkastet till min kommande bok, den första jag någonsin skrivit.

Hur hoppas du att coronakrisen påverkar branschen på längre sikt?
Jag hoppas att kommunikationen vi gör för våra kunder blir mer genuin, omtänksam, varm och inkluderande. Det är något jag har velat länge, framför allt inom politiken.

Vad är din målsättning inför hösten?
Att lansera min bok och göra PR för den, samt dra i gång den nya företagsidén parallellt med att jag tar spännande uppdrag för Orakel PR.

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

SommarSandra Kastås

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.