Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SBS Discovery sänder Aftonbladet-program

Publicerad: 7 april 2015, 12:18

Brottscentralen kommer att visas på tv i höst.

Aftonbladets program Brottscentralen kommer att visas i den nya crimekanalen Investigation Discovery, ID. Det kan även bli fler samarbeten mellan kvällstidningen och SBS Discovery framöver.


Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryAftonbladetBrottscentralenLennart Ekdal

Aftonbladet har sänt Brottscentralen sedan i september 2013 och det har blivit ungefär 260 avsnitt sedan dess. Programmet låter tittarna följa med live i polisens arbete med det senaste dygnets brott och leds av Lennart Ekdal och Thabo Motsieloa.

Likt Efterlyst tar polisen genom programmet också hjälp av tittare för att lösa brotten. När Brottcentralen nu kommer att parallellsändas i Investigation Discovery får det sällskap av ett internationellt utbud.

– Genom samarbetet mellan Aftonbladet och SBS Discovery ges tv-publiken nu nya möjligheter att följa ett av Aftonbladets starkaste program, säger Jan Scherman, affärsområdeschef Aftonbladet tv, i ett pressmeddelande.

Brottscentralen har prisats, bland annat utsåg Film & TV-producenterna det till "Årets Interaktiva Program" vid RIA-galan. Det börjar visas på Investigation Discovery i höst.

– Crime har en enormt stark och etablerad roll i Sverige, och Brottscentralen blir nu ett flaggskepp på Sveriges enda 24-timmarskanal med renodlat fokus på crime. Det känns väldigt spännande och roligt att på det här sättet göra Aftonbladets högkvalitativa och engagerande kriminaljournalistik till en del av Investigation Discoverys starka erbjudande till tittarna, säger Calle Jansson, kanaldirektör på SBS Discovery TV.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.