Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Scanpix vd går efter konflikt

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Scanpix vd Anders Holmström sparkas och ersätts av SOL:s tidigare chef Kristin Skogen Lund. Skälet är oenighet om hur företaget ska drivas. (UPPDATERAD).


Anders Holmström är vd i den nordiska bildbyråns moderbolag Scanpix Scandinavia AB och styrelseordförande i Scanpix Sverige AB. Huvudägaren Schibsted, som äger 75 procent av Scanpix, omplacerar vid årsskiftet honom till ansvarig för internationella kontakter.Holmström kallar sin egen avgång resultatet av en "friendly divorce":- Jag har inte fått sparken, utan vi skiljs som vänner. Vi hade olika syn på hur verksamheten skulle drivas och jag valde att avgå. Men jag hade ett erbjudande om att vara kvar, fast på en annan tjänst, säger han.Ny vd blir Kristin Skogen Lund, som var vd på norska Scandinavia Online och därefter chef för Eniros norska dotterbolag. Hon är 36 år och har i år varit barnledig.Scanpix Sverige AB har 31 anställda, omsatte i fjol 44 miljoner kronor och gjorde en förlust på 4,5 miljoner. Vd Leif Althin tror inte att vd-bytet i moderbolaget innebär några större förändringar:- Vi har redan beslutat genomföra en omstrukturering där ett antal tjänster försvinner. Marknaden är tuff, men stabil inom våra kärnområden, alltså bildförsäljning och nyhetsabonnemang för dagspress.- Däremot har vi tappat i stort sett alla intäkter från nya medier, där vi under en tid tjänade rätt bra med pengar. Därför kommer vi att landa på ungefär samma förlust i år som i fjol.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.