Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Schibsted-aktier skapar storförlust för NWT

Publicerad: 15 maj 2009, 08:19

Schibsted går ut med en miljademission för att bättra på kassan i tuffa tider.
Men minoritetsägaren Nya Wermlandstidningen, som skrivit ned värdet på sitt innehav med 278 miljoner med storförlust som följd, har ännu in beslutat sig för om man ska gå med i emissionen.


– Det är inget som jag kan svara på. Frågan hanteras av våra ägare, säger Boine Gepertz, avgående vd för Nya Wermlandstidningen, till Resume.se.

NWT äger 2,7 procent av aktierna i Schibsted, som ett resultat av en tidigare försäljning av sitt innehav i Blocket till Schibsted.  
Sedan dess har Schibsted-aktien rasat.
Den kraftiga nedgången har inneburit att NWT skrivit ned värdet på innehavet med 278 miljoner kronor och redovisar en förlust på ett par hundra miljoner, skriver DN i dag.

– Det är så marknadsvärdet ser ut enligt redovisningsreglerna. Men det finns andra tillgångar i koncernen, med undervärden. Vi räknar med att gå i vinst i år, säger Boine Gepertz.

Gepertz slutar som vd till sommaren för att börja som vd för Stampen-ägda Mediabolaget Västkusten. Han kommer att ersättas av Mats Muregård.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.