söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Schibsted går in i norsk influencerplattform

Publicerad: 28 augusti 2019, 08:41

Kajsa Gatenbeck, investment manager på Schibsted Growth.

Mediekoncernen Schibsted leder genom sitt investmentbolag Schibsted Growth influencerplattformen Inzpire.me:s finansieringsrunda.

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Schibsted Growth är mediekoncernen Schibsteds investmentbolag och har de senaste åren investerat i en rad nya digitala bolag, däribland Lets Deal och flera e-hälsobolag.

Nu väljer Schibsted Growth att ge sig in på en för dem ny marknad – digital marknadsföring. Bolaget gör det genom att leda den norska influencerplattformen Inzpire.me:s investeringsrunda på totalt 1,2 miljoner euro. Inzpire.me grundades 2016 och har som mål att bli det enda verktyg som annonsörer, profiler och byråer behöver använda i samband med influencer marketing. Totalt är cirka 10 000 profiler och 3 000 varumärken anslutna till plattformen. Pengarna från finansieringsrundan kommer Inzpire.me-grundarna att lägga på fortsatt produktutveckling och expansion utanför Norden.

– Varumärkena förstår i allt större utsträckning värdet i att samarbeta med influencers. Men att hitta rätt influencers att jobba med är inte alltid helt enkelt, särskilt när allt fler aktörer blir involverade i processen. Teamet på inzpire.me har lyckats bygga en datadriven plattform som inte bara underlättar kommunikationen mellan content creators och varumärken, utan som även gör processen effektivare för hela influencer marketing-branschen och ser till att alla parter får ut så mycket som möjligt av sina kampanjer, berättar Kajsa Gatenbeck, investment manager på Schibsted Growth, i ett pressmeddelande.

Exakt hur mycket pengar Schibsted Growth går in med är oklart. I samband med investeringen går Kajsa Gatenbeck in som styrelseledamot i Inzpire.me.

– Det är en spännande fas som väntar för inzpire.me och vi är jätteglada över att få välkomna så namnkunniga investerare ombord. Vi ser fram emot att expandera ännu mer på internationella marknader. Just nu har vi siktet inställt på bl.a. Storbritannien och Tyskland, säger medgrundaren och COO:n på inzpire.me Marie Mostad, i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev