Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Schibsted stämmer Bringholm på 3,7 miljoner

Publicerad: 29 februari 2008, 13:17

TV4:s tidigare programdirektör Tobias Bringholm, stäms nu av Schibsted på 3,7 miljoner kronor. Detta för att han under sin tid på Metronome har tagit privata utgifter på firmans bekostnad.


Tobias Bringholm stäms på 3,7 miljoner kronor. Foto: Stefan Borgius

Enligt Schibsted har Tobias Bringholm låtit privata omkostnader på en summa av sju miljoner gå till Metronome. Knappt hälften av dessa, 3,3 miljoner kan kvittas mot hans rörliga lön. Men resten 3,7 miljoner kronor kräver Schibsted få genom en stämningsansökan.
– Ja det stämmer. Vi lämnade in en ansökan i fredags. De övriga tre personerna har vi kommit överens med, men Tobias Bringholm har vi inte nått en överenskommelse med, säger Gunnar Strömblad vd på Schibsted i Sverige.

Schibsted och Tobias Bringholm försökte komma överens i december. Då erbjöd sig Bringholm betala tillbaka runt en miljon kronor, enligt Dagens Media. Nu kontrar Schibsted med en stämning.
– Så sent som i förra veckan lovade Metronome att återkomma, nu har de stämt Tobias Bringholm. Det är ett extremt egendomligt agerande, säger Bringholms juridiska ombud Lars Söderqvist till Dagens Media.

Bland annat har Tobias Bringholm låtit Metronome betala resor och renovering av egna båten Andante.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.