Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Schibstedhuset – inget skyddsobjekt

Publicerad: 13 mars 2017, 10:04

Foto: Wikimedia Commons

Förvaltningsrätten bedömer att det inte bedrivs någon "samhällsviktig verksamhet i ett krisberedskapsperspektiv" i Schibstedhuset, det rapporterar nyhetsbyrån Siren.


I januari 2016 avslogs Schibsteds ansökan om att Schibsted-huset ska klassas som skyddsobjekt. Länsstyrelsen hänvisade då till att verksamheten i huset inte ryms under begreppet "elektronisk kommunikation". Schibsted i sin tur menade i överklagandet till förvaltningsrätten att både Aftonbladet och Svenska Dagbladets sändningar borde kunna jämföras med traditionella tv-sändingar, som alltså får skyddsstatus.

Precis som Länsstyrelsen anser dock Förvaltningsrätten att Schibsted inte bedriver tillräckligt samhällsviktig verksamhet i huset. Schibsted har drivit tesen att nyhetsredaktionerna behöver skydd mot bland annat terrorism och sabotage.

En fastighet som däremot har skyddsstatus är Bonnier Digitals fastigheter i Åsensbruk, där man utvecklar digitala plattformar för de Bonnier-ägda tidningarna.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.