Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Scoop eller anka?

Publicerad: 10 augusti 2009, 14:47

Svensk Damtidnings sajt avslöjar idag att prinsessan Madeleine har förlovat sig med Jonas Bergström.
Hovet har varken bekräftat eller dementerat uppgifterna och kvällstidningarna ligger lågt.


Det var den 24:e februari i år som Expressen kunde avslöja att kronprinsessan Victoria skulle förlova sig med Daniel Westling. Tidningen var ensam med nyheten som senare bekräftades under konseljen senare på dagen och de andra medierna hakade på.

Idag gör Svensk Damtidning – den kungliga veckotidningen – skäl för sitt namn. Tidningen avslöjar på sin sajt att prinsessan Madeleine förlovade sig med Jonas Bergström i helgen.

I artikeln finns många detaljer om vilka som deltog på förlovningsfesten. Men trots att det är en stor nyhet har varken Expressen eller Aftonbladet, som storsatsar på sin bevakning av kungafamiljen, publicerat nyheten.

I Svensk Damtidnings artikel står det att hovet ska bekräfta uppgifterna under dagen. Det har de inte gjort klockan 16.30. Ingen vid hovets informationsavdelning finns heller vid tidpunkten tillgänglig för en kommentar. Inte heller Svensk Damtidnings chefredaktör Karin Lennmor eller redaktionschefen Petra Lindell har kunnats nå för en kommentar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.