Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SD-kritisk kommunikationschef lämnar jobbet innan han börjat

Publicerad: 14 augusti 2019, 09:10

Foto: Trelleborgs Kommun

Johan Adolfsson lämnar sin tjänst som kommunikationschef på Trelleborgs Kommun, en tjänst han skulle tillträtt i september. Anledningen är att han på sociala medier skrivit "Röstar du på SD är du nog dum i huvudet".


Johan Adolfsson har länge varit en profilerad kommunikationschef på sin tidigare arbetsplats Gävle Kommun. Tidigare i år meddelade han att han skulle lämna Gävle för att istället ta anställning som kommunikationschef på Trelleborgs Kommun.

Några veckor efter att han annonserades avslöjade dock Trelleborgs Allehanda att han under valrörelsen 2016 uttryckt sig nedsättande om Sverigedemokratiska väljare. På sitt Facebook-konto skrev han "För mig är det enkelt. Röstar du på på SD är du nog dum i huvudet".

Efter avslöjandet sa oppositionsrådet Helmuth Petersén (SD) att han saknade förtroende för Johan Adolfsson och helst såg att han inte påbörjade sin anställning. Sverigedemokraterna är Trelleborgs kommuns största parti med 25,3 procent av rösterna.

Inledningsvis verkade det som att Johan Adolfsson skulle tillträda tjänsten, men nu verkar Helmuth Petersén få som han vill.

På Johan Adolfssons egna initiativ kommer han inte att tillträda tjänsten utan har istället nått en uppgörelse med kommunen, det rapporterar Trelleborgs Allehanda.

Uppgörelsen innebär att Johan Adolfsson är arbetsbefriad med full lön i 18 månader. Kommunen kommer dessutom ersätta honom för utgifter kopplade till ett bostadsköp.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.