Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SD om debatt mot Hans Rosling: Tycker det låter intressant

Publicerad: 7 september 2015, 08:24

Jimmie Åkesson och Hans Rosling

Foto: Pressbild Sverigedemokraterna/Pieter Kuiper

79 000 vill se Hans Rosling i tv-debatt mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Hälsoprofessorn har själv deklarerat att han aldrig skulle ställa upp, men SD är fortfarande intresserade.


Ämnen i artikeln:

Jimmie ÅkessonHenrik VingeHans RoslingFlyktingarSverigedemokraterna

I förra veckan sände danska DR 2 en intervju med Hans Rosling som fått stort genomslag i sociala medier och blivit omskrivet. I inslaget blev professorn i internationell hälsa intervjuad av journalisten Adam Holm angående flyktingfrågan och hur omvärlden ser ut i dagsläget. 19-åriga Adrian Nyrén från Trollhättan var en av dem som såg inslaget och startade uppropet "Vi som vill se Hans Rosling debattera mot Jimmie Åkesson i SVT" på Facebook. Hittills har 79.000 slutit upp bakom uppropet.

Men Hans Rosling skulle alla medverka i en debatt mot SD:s partiledare, säger han i intervju med Nyheter24. Han menar att en politisk debatt skulle skada hans trovärdighet som lärare och forskare.

– Jag behöver inte debattera med Åkesson, han kan redan det här. Han är ganska nöjd. Det är hans politik som bedrivs, sade Hans Rosling i lördags.

Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge berättar att partiet håller dörren öppen i fall det skulle dyka upp en möjlighet till flyktingdebatt mellan Jimmie Åkesson och Hans Rosling.

– Vid en skarp fråga så tycker vi det låter intressant. Han bor ju utomlands så det gäller att lösa det praktiska, säger Henrik Vinge till Resumé.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News