Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SDS ledning i öppet gräl med arbetsmiljöinspektionen

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Sydsvenskans ledning har råkat i konflikt med Arbetsmiljöinspektionen, som de själva kallat in för att granska klimatet på tidningens ledarredaktion.


Striden om Per T Olssons ledarstil tog i dag en pikant vändning, när Sydsvenskans ledning förklarade sig sakna förtroende för arbetsmiljöinspektörena, som då lämnade tidningshuset med hotet att återkomma och inspektera hela företaget.Bakgrunden är att journalistklubben begärt en granskning av den psykosociala miljön på ledarredktionen. Per T Olssons anses vara en alltför krävande chef och har av enskilda medarbetare beskyllts för "trakasserier" och "mobbning".Sydsvenskans ledning försvarar sin chefredaktör och bad därför Arbetsmiljöinspektionen granska ledarredaktionens arbetsmiljö. Men under veckan har ledningen och inspektörerna kommit på kant med varann."De har från början agerat på ett sätt som gör att vi ifrågasätter deras opartiskhet", skriver personalchefen Håkan Bengtsson i ett internt mail. "Vi förvånas av att Arbetsmiljöinspektionen inte är objektiv i sin myndighetsutövning".Journalistklubben anser i stället att Håkan Bengtsson skällt ut inspektörerna och drivit dem från företaget. I journalistklubbens mail citeras inspektören Yvonne Ohlsson:"Det finns ingen vilja till kommunikation från personalchefen. Vi har aldrig varit med om något liknande på någon arbetsplats. Vi har varit här för att hjälpa till att lösa ett problem, men utsatts för korsförhör som i en domstol".Per T Olsson är sedan en tid sjukskriven för högt blodtryck, men avvisade tidigare för Resumé alla anklagelser om auktoritärt styre och välkomnade en inspektion:- Journalistklubben har i många år jagat mig och vill ha bort mig. Jag får ta skit bara för att jag vill att tidningen ska bli bra.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.