Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Se Greenpeace kampanjfilm tv-kanalerna vägrar visa

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

TV 4 och Kanal 5 har valt att stoppa filmen om gifter i bröstmjölk och stödjer beslutet på Radio- och tv-lagen, och regler som säger att man inte får sända politisk reklam (ITC).


Filmen visar en kvinna som ammar sitt barn samtidigt som namn på olika gifter dyker upp i bildfönstret.TV 3 lyder under samma regler som Kanal 5, men har ändå valt att visa filmen. Göran af Klercker, vd för TV 3 i Sverige, menar att teamet i London inte anser att filmen strider mot reglerna om politisk påverkan.Kampanjen består även av frivillig annonsering ibland annat Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Expressen. Den 6 oktober når kampanjen sin kulmen genom ett event i Stockholm där mammor kommer att amma sina barn i en glasbur på Norrmalmstorg.Kampanjen är utformad av annonsbyrån Generator och arbetsgruppen består av Peter Matinlassi, projektledare, Claes Ögren, art director, Åsa Vesterlund, formgivare, Tony Zingmark, copywriter och Inger Ohlsson, produktionsledare.Resumé har förgäves försökt att nå TV 4 och Kanal 5 för en kommentar.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.