Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Seppälä lämnar Bomberos

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Modeföretaget Seppälä, en av Finlands största annonsörer, lämnar Paradisets systerbyrå Bomberos och återvänder till Finland när nystartade Bob Helsinki tar över reklamuppdraget.


- Det är viktigt att det löfte vi ger i vår reklam ska infrias i våra butiker. Nu när vi drar oss ifrån den svenska marknaden, har det också blivit aktuellt att se om vi kan hitta en finsk reklambyrå som har större möjlighet att hjälpa oss med detta, säger Tiina Kuusisto, marknadschef på Seppälä.Det var för tre år sedan som finska Seppälä, Finlands största modeföretag med över 140 butiker, valde svenska Paradiset DDB som sin nya reklambyrå. Förutom att Paradiset skulle ansvara för all reklam i Finland, skulle Stockholmsbyrån även arbeta med lanseringen av Seppälä i Sverige under varumärket SPL.För några år sedan flyttades dock uppdraget från Paradiset till systerbyrån Bomberos, som haft modeuppdraget sedan dess. Den svenska lanseringen har däremot nu lagts på is, men i Finland har Bomberos fortsatt att sköta om marknadsföringen.Nu lämnar Seppälä Bomberos för Finland och den nystartade reklambyrån Bob Helsinki. Reklambyrån, som består av avhoppare från bland annat Hasan & Partners, ska nu utveckla Seppäläs position på den finska marknaden.

Pia Grahn

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.