Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ser fram emot att bli stämd

Publicerad: 11 december 2008, 15:06

TV4 kommer nästa säsong att visa realityserien Försvarsadvokaterna. Men redan nästa vecka kommer tidningen försvararen, med advokaten Stig Centerwall som utgivare.


Stig Centerwall, advokat som ger ut tidningen Försvararen.

Varför behövs den?
– För att Advokaten skriver för lite om brottmål och hur det går till bakom kulisserna i domstolarna. Rättsväsendet är en egen liten värld och en mycket sluten sådan. Det finns bovar även bland advokater och domare och dem ska vi också skriva om. Liksom hur vanliga människor bör agera i en domstol. Vi ska även skriva om hur folk kan behandlas illa inom kriminalvården.

När bestämde du dig för att bli tidningsutgivare?

– När JK fick så mycket på tafsen för sin utredning om felaktigt dömda. Hela etablissemanget gav sig på honom, fast alla advokater vet att han har rätt.

Hur ofta ska Försvararen komma?
– Fyra gånger per år. Jag hade tänkt göra månadstidning, men det får bli senare om det här går bra.

Hur säljer du tidningen?
– Jag mailar Sveriges 4 500 advokater, domstolar, kriminalvården och andra. Jag finansierar satsningen själv, men hoppas bli självbärande utan annonser efter två nummer.

Berätta lite om dig själv?
– Började i flottan, blev sjökapten, jurist sedan 1979 och blev advokat 1989.

Någon godbit ur första numret?
Per Lindeberg skriver om hur advokaten Bengt H Nilsson agerade i styckmordsrättegången. Och om advokaten Nilsson vill stämma mig ser jag fram emot processen.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.