Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Settmans sköna miljonklipp

Publicerad: 21 september 2009, 13:01

Peter Settman säljer sitt livsverk till finländska Capman, som sedan drygt ett år tillbaka aviserat att man jagat ett svenskt produktionsbolag. Baluba kommer att ingå i samma grupp som Moskito (Finland), Monster (Norge) och Gong (Danmark),   som får namnet  Northern Alliance Group, i samband med den nya affären.


Ämnen i artikeln:

BalubaPeter SettmanCapman

Peter Settman.

– Det bästa av två världar. Vi kommer att vara snabbfotade på den svenska tv - och  eventmarknaden, samtidigt som vi kan agera i större sammanhang i både Norden och på den internationella marknaden.  kommenterar Peter Settman affären.

Det var förra året som Capman började bygga sin mediekoncern med produktionsbolag i Norden. Bolaget förvärvade bland annat Finlands största produktionsbolag Moskito och Gong i Danmark.
– Vårt mål har varit att bygga en betydande oberoende produktionskoncern i de nordiska länderna. Vi har nu har en stark partner på alla de fyra stora marknaderna i regionen, säger Olli Liitola, Senior Partner inom CapMan och styrelseordförande i Northern i en kommentar.

Northern Alliance Group producerar över 60 TV- serier, med olika inriktning. Moskito i Finland och Monster i Norge gör också reklamfilm.

Baluba räknar med att nå en omsättning på 140 miljoner kronor för 2009.

Resume.se har sökt både Peter Settman och Northerns vd Roope Lehtinen för en kommentar.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

BalubaPeter SettmanCapman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.