Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sex insikter från "internets viktigaste trendrapport"

Publicerad: 14 juni 2019, 12:46

I dagarna landade Mary Meekers "The Internet Trends Report". Resumé har sammanställt de viktigaste punkterna för dig som jobbar med marknadsföring.


Ämnen i artikeln:

Mary Meeker

Sedan 1995 har den amerikanska riskkapitalisten och börsanalytikern Mary Meeker samlat mängder av data kring digitala trender och internetanvändning. "The Internet Trends Report" har sedan dess utvecklats till en av de mest inflytelserika rapporterna om det digitala landskapet.

I dagarna publicerade hon rapporten för 2019, bestående av 333 Powerpoint-slides. Den som vill ladda ned hela rapporten kan göra det här. För den som känner att de inte riktig har tid med det kan läsa Resumés sammanställning.

- För första gången klassas mer än hälften (51%) av världens befolkning som internetanvändare. Tillväxten är visserligen inte lika stark som tidigare, men det beror till huvudsak på att marknaden börjar närma sig mättning.
- E-handeln är nu 15 procent så stor som butikshandeln. Tillväxten är visserligen inte lika stark som tidigare men fortfarande högre än för butikerna.
- De digitala medieinvesteringarna i USA ökar med 22 procent i jämförelse med förra året. 62 procent av den totala displayannonseringen bestod av programatiska annonser. Mer och mer pengar går dessutom till Amazon och Twitter, även om Facebook och Google fortfarande har en särställning. Youtube (27%) och Instagram (19%) är de två plattformar där spenderad tid ökat mest.
- Kostnaden för att via marknadsföring nå nya kunder ökar. Priserna närmar sig nivåer där det inte längre är lönsamt då de överstiger vad kunderna kan tänkas inbringa. Mary Meeker föreslår själv billigare aktiviteter som gratisperioder och versioner.
- 60 procent av USA:s 25 högst värderade techbolag är grundade av första- eller andragenerationens invandrare.  
- De digitala medieinvesteringarna motsvarar nu tiden som användare lägger på digitala plattformar.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Mary Meeker

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.