Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Siffrorna som bör oroa Mark Zuckerberg

Publicerad: 4 juni 2018, 07:53

Facebooks vd Mark Zuckerberg.

Foto: b_d solis / Flickr

Enligt en nyligen publicerad studie från amerikanska Pew Research Center uppger endast tio procent av de amerikanska tonåringarna att Facebook är den sociala medie-plattform de använder mest.


Ämnen i artikeln:

InstagramFacebookYoutubeSnapchat

Det har de senaste åren talats om att alltfler tonåringar lämnar eller minskar sin Facebookanvändning. Tidigare undersökningar har visat på små förändringar i beteendet, men nu kommer en extensiv amerikansk rapport från institutet Pew Research Center som visar på ett oroande skifte för Facebook.

När Pew 2014-2015 gjorde samma studie om sociala medie-användande bland amerikanska tonåringar använde 71 procent av tonåringarna Facebook. Konkurrenterna Instagram (52%) och Snapchat (41%) var då märkbart mindre medan Youtube inte fanns som svarsalternativ.

I årets studie uppger endast drygt hälften, 51 procent, att de använder Facebook. Av de är det endast 10 procent som uppger att Facebook är den sociala medie-app de använder mest frekvent.

Istället dominerar Youtube (85%), Instagram (72%) och Snapchat (69%) bland de amerikanska tonåringarna. Värt att notera är dock att Instagram ägs av Facebook. Plattformarna verkar även användas i högre utsträckning än Facebook och en dryg tredjedel uppger att de använder Youtube och Snapchat i högst utsträckning.

Facebooks tapp gör att man endast är 20 procent större än Twitter, som visserligen har en markant lägre andel som uppger att man använder plattformen mer än någon annan (3%).

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.