Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Silverfisken" fick sparken

Publicerad: 21 maj 2008, 18:13

Copywritern och reklambloggaren Jonas Peterson vann radio-Grand prix i Cannes förra året tillsammans med BBDO Melbourne för Snickers. Han blixtrekryterades till DDB Sydney – men fick sparken efter tre månader. För Resumé berättar han hur det gick till.


Jonas "Silverfisken" Person

För alla som läser reklambloggar är ”Silverfisken” ett välkänt namn. Han började blogga anonymt men ganska snart avslöjades hans identitet: Jonas Peterson, före detta copy på Forsman & Bodenfors och ANR i Göteborg. Bloggläsarna har kunnat följa hans karriär, liv och familjebildning på nätet – och nu också hans uppsägning.

Vad ska du göra nu?
– Jag vet inte! Jag kommer inte att säga upp bekantskapen helt med reklambranschen, men jag tänker frilansa.

Berätta vad som hände!
– Jag blev kontaktad av DDB Sydneys cd som undrade om jag var intresserad av att börja hos dem. Jag skrev på och förväntade mig att få välja min partner själv, vilket man får göra på den nivån. I stället fick jag läsa i branschpressen att jag skulle jobba med en kille på byrån vars partner de hade sparkat samma dag som de anställde mig. De hade arbetat tillsammans i åtta år. Vi försökte, men det gick inte. Efter tre månader fick jag gå.

Det låter oproffsigt skött?
– I sak gjorde DDB inget fel. De chansade, men det funkade inte. Har man ett Grand prix blir förväntningarna oerhört höga. Men det tog mig två år att leverera en kampanj bra nog för det. Här sattes jag på ett konto som inte funkade och då kan man inte göra något på så kort tid.

Hur funkar uppsägningar där?
– Jag fick gå på dagen. Men det är inget personligt, det är så det fungerar.
Kommer du tillbaka till Sverige?
– Min tjej är mer sugen än vad jag är. Jag har varit till-baka två gånger på fyra år.

Läs en längre intervju med Jonas "Silverfisken" Peterson i veckans nummer av Resumés papperstidning,Läs: Silverfiskens blog här

Maria Lindholm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.