Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Situationen är akut"

Publicerad: 12 maj 2009, 11:47

Arbetsmiljön på Hemmets Veckotidning är problematisk. De anställda känner sig illa behandlade. Problemen har dessutom växt sedan chefredaktören Ulla Lagerblad kom tillbaka till tidningen på heltid. Det skriver tidningens skyddsombud.


Hemmets Veckotidning.

Skyddsombuden på Hemmets Veckotidning har skrivit till Allers Förlags personaldirektör Nils Hederström. En kopia av brevet har också skickats till Arbetsmiljöverket i Malmö.

I brevet är de mycket kritiska till situationen på tidningen. Under 2006 gjordes en undersökning om den psykosociala miljön på tidningen. Resultatet borde ha gett arbetsgivaren anledning att granska problemen, skriver de båda skyddsombuden.

De anger också bortfallet (27 av 40 anställda svarade) som en varningsignal. De anställda vågade inte fylla i enkäten är en tolkning som de gör.

Nu har problemen blivit värre. En förklaring är att chefredaktören Ulla Lagerblad, som tidigare även basade för tidningen Laura, nu åter jobbar heltid på Hemmets Veckotidning.
”Många medarbetare har därefter i förtroendeberättat för dåvarande skyddsombudet om incidenter med chefredaktören, där de känt sig illa behandlade.”

I slutet av mars skrevs ett brev om en uppmaning till Allers förlag att ta tag i situationen. Men inget har hittills hänt. Därför skriver skyddsombuden på nytt. Uppmaningen till arbetsgivaren är skarp.
”På Hemmets Veckotidning är situationen akut, och undersökning av den psykosociala arbetsmiljön bör göras omedelbart. Det är en allvalig situation, och det är stor risk för ohälsa för de enskilda arbetstagarna.”

Resume.se har sökt Nils Hederström för en kommentar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.