Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SJF överlämnar protest till Israel

Publicerad: 24 augusti 2009, 08:34

Svenska journalistförbundet, SJF, överlämnar i dag en protest till israeliska ambassaden. Anledningen är landets hot om hårdare tag mot svenska journalister som vill jobba i Israel.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSJF

Agneta Lindblom Hulthén.

I det upprörda eftermälet till Aftonbladet-artikeln, om organstöld från döda palestinier, rapporterar flera medier att Israel planerar hårdare tag mot svenska journalister som vill verka i landet.
– Om det nu är så att man tänker fullfölja någon slags kollektiv bestraffning av svenska journalister, genom att man inte ska få ackrediteringar eller inte släppas in i Israel, så kommer vi att protestera mot detta, säger förbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthén till Sveriges Radio.
Hon fortsätter:
– Det är det som är det väsentliga och viktiga med yttrande- och tryckfriheten, att även åsikter som man inte delar ska kunna framföras i det offentliga rummet. Men fördömanden och censur leder ju inte någon utveckling framåt.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSJF

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.