Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sjuksköterskornas dragplåster

Publicerad: 21 april 2008, 13:46

Ett plåster på rockslaget. Så visar TCO:s ordförande Sture Nordh sitt stöd för sjuksköterskornas strejk. – Ju fler som gör det, desto bättre. Alla har ett plåster i badrummet, säger presschefen Kerstin Olsson till Resume.se.


Sture Nordh med sitt plåster.

TCO stöttar sjuksköterskorna med en ny kampanj på initiativ av ordföranden Sture Nordh, som satt ett plåster på sitt rockslag för att visa sin sympati för sjuksköterskornas krav på högre lön.

– Vi stödjer naturligtvis sjuksköterskorna. Alla kan visa det genom att sätta ett plåster på jackan, säger Kerstin Olsson till Resume.se.

– Vårdförbundet har en stor grupp felavlönade medlemmar, universitets- eller högskoleutbildade sjuksköterskor och andra yrkesgrupper som i huvudsak är kvinnor, anställda av kommuner och landsting. Dessa yrkesgrupper har löner som inte står i proportion till vare sig deras utbildning eller deras ansvar. Det är orimligt att yrken som kräver ett högt kunskapsinnehåll på detta sätt underbetalas, säger Sture Nordh i en kommentar.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.