Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Skärgården säljs med Ölandsbild

Publicerad: 29 juni 2009, 12:05

Megafons sommarkampanj för Waxholmsbolaget marknadsför - Öland! I en annonsbilaga lockas turisterna att semestra i Stockholms skärgård. ”Så nära och ändå så annorlunda”, beskrivs skärgården till en bild från Öland.


Bilden i Waxholmsbolagets senaste annonsbilaga.

Förra året angrep Megafon annonsbyrå King för att ha snott deras annonskoncept med solnedgångar för Waxholmsbolaget. King använde liknande solnedgångsbilder i en kampanj för SJ.

Nu har det själva förflyttat Stockholms skärgård en bra bit söderut i Östersjön. Den inledande badbilden i broschyren är tagen på Öland.
– Jag vet inte var bilden är tagen, säger Karin Green på Megafon när hon först får frågan.

Hon återkommer senare:
– Du har helt rätt. Den är tagen på Öland visar det sig när vi kollar med fotografen. Fast den informationen har vi inte haft, på bildbyrån var den bara märkt ”Familj på strand”.

Blir det inte märkligt om man marknadsför Stockholms skärgård med Ölandsbilder?
– Ja, det är ju ett misstag. Vi fick leta rätt ordentligt efter denna bild, eftersom det var nakna barn på den sorteras den bort. Men vi har fixat till så att det inte är några nakna barn på den.

Vad gör ni åt att skärgården marknadsförs med Ölandsbild?
– Vi kommer naturligtvis inte använda den igen. Men det som gått ut kan vi ju inte göra så mycket åt, säger Karin Green.

Janne Sundling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.