Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Skattesmäll för Werner och Tranvik

Publicerad: 10 mars 2010, 10:06

Medieentreprenörerna Michael Werner och Håkan Tranvik har åkt dit för skatteplanering. De har skickat pengar via belgiska bolag för att undvika skatt, men blivit upptaxerade av skatteverket. Kammarrätten avslår nu deras överklagande av Skatteverkets upptaxering.


Belgiska bolag är inte längre någon hitt för den som vill skatteplanera.

Resumé har tidigare skrivit om upptaxeringen av Michael Werner och Håkan Tranvik, efter att de via belgiska holdingbolag lånat ut pengar till sig själva för att undgå svensk skatt. Werner och Tranvik överklagade till länsrätten som avslog deras klagomål. Nu står det klart att deras överklagan inte gått igenom nästa instans heller.

I dag fastslog även kammarrätten Skatteverkets upptaxering på 2,4 miljoner för  Tranvik och 2,7 miljoner för Werner. Dessutom ska de betala  skattetilllägg på 40 procent på nämnda belopp.

– Det är så länge sedan att jag faktiskt inte har koll på hur det såg ut. Allt skedde via mina rådgivare, sade Michael Werner till Resumé i en intervju om upptaxeringen i november.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.