Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Skeberg lämnar styrelseplats

Publicerad: 18 mars 2009, 09:26

AMFs sparkade vice vd Ingvar Skeberg väljer nu att kliva av posten som vice ordförande i Reklamombudsmannen.


Ämnen i artikeln:

ReklamombudsmannenAMF PensionIngvar Skeberg

Ingvar Skeberg.

Igår tvingades Ingvar Skeberg lämna posten som vice vd för försäkringsjätten, efter att han flyttat sin privata pension innan bolaget gjorde ett så kallat återtag. Under sin tid på AMF har han gjort sig känd som en av Sveriges bästa reklamköpare.

Under sin tid som ordförande för Sveriges Annonsörer var Ingvar Skeberg med om att initiera RO – Reklamombudsmannen. Sedan starten har Skeberg även innehaft posten som vice ordförande i den nya verksamheten.

Resumé publicerar i morgondagens tidning en längre intervju med Ingvar Skeberg.

Vid det intervjutillfället avslöjar Skeberg att han tänker lämna posten som Reklamombudsmannen.

Kommer du sitta kvar i styrelsen för RO?
–Nej, det kommer jag inte att göra. Där krävs personer som har bilden av en oantastlig moral. Grunden är att man måste företräda någon omorganisation och från och med nu företräder jag bara mig själv.

Anders Ericson, styrelseledamot i Reklamombudsmannen, vd för Sveriges Annonsörer.

–Jag kände inte till att han lämnar styrelsen. Det är en nyhet för mig. Det är väldigt tråkigt eftersom Ingvar är en duktig och driven person som tillför mycket i ett styrelsearbete. Jag kan första hans beslut men jag tycker det är synd.

Resume.se har utan resultat Reklamombudsmannen Elisabeth Trotzig för en kommentar.

Fakta: Reklamombudsmannen är ett egenåtgärdskansli som granskar marknadsetiska frågor och ska bidra till självsanering inom reklambranschen. Reklamombudsmannen tar även emot anmälningar från allmänheten.

Claes de Faire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.