Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sköna tider för Sköna hem

Publicerad: 15 april 2008, 11:55

I veckan är det premiär för en helt ny tidning från Sköna Hem – Sommarhem. Och det finns redan planer att öka takten ytterligare.


Sköna Hem Sommarhem kommer ut i på torsdag.

Sköna Hem Sommarhem är en inredningstidning som helt riktar in sig på sommarhuset. För svenskarna nöjer sig inte längre med att ställa en nedsutten soffa på lantstället längre.
– Inredningsintresset räcker inte till för året runt-boendet. Nu ska det piffas, tapetseras och inredas även på lantstället, säger Sköna Hems chefredaktör Claes Blom.

Tidningen kommer också ta upp mat och trädgård.
– Det duger inte med några trista rhododendron i ett hörn av trädgården. Det ska odlas, göras uterum och spännas upp segelduk.

Intresset från annonsörerna har varit stort. Prenumeranterna har redan beställt mellan 8 000 och 9 000 exemplar. Men om det blir succé eller fiasko avgörs i tidningshyllorna.
– Vår förra oneshot ”Skapa stilen” sålde mellan 35 000 och 37 000 exemplar. Så en bra siffra är någonstans mellan 35 000 och 40 000, säger Claes Blom.

Skapa Stilen, som är en mer instrumentell version av Sköna Hem återkommer i höst. Och det finns planer på ytterligare oneshots eller att öka utgivningstakten med ytterligare ett nummer till 15 nummer per år.
– Det hänger på hur annonskonjunkturen går. Just nu är det väldigt bra, men vi väntar med ett beslut till i höst.

Sköna Hem kan se tillbaka mot ett framgångsrikt år. Upplagan backade med 400 exemplar, men då ökade frekvensen med ett nummer.
– Annonsmässigt gick det osannolikt bra. Så mycket pengar som Sköna hem tjänade i fjol har inte tidningen gjort i modern tid. Vi är nu i topp inom Bonnier Tidskrifter.

Till slut. Hur ser ditt eget lantställe ut?

– Det är en balkong på sju kvadrat i Vasastan, där det står några stackars krukor. Jag är som en gökunge på sommaren som våldgästar släkt och vänner.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.