tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Skrapan öppnar bytik mitt i julhandeln

Publicerad: 12 december 2022, 10:30

Mitt i julhandeln öppnar Bytiken i Skrapan. Som namnet antyder är Bytiken ett ställe där bra prylar kan bytas mot fina saker och därmed få ett längre liv.

Ämnen i artikeln:

Nyheter

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


I Skrapan kan du göra vanliga galleriaärenden som att fika, handla och hämta paket bland annat. Men det här året är det mer aktuellt än någonsin att kunna erbjuda ett alternativ till att köpa julklappar. Du kanske kan byta till dig en klapp i år?  

Därför startar Skrapan Bytiken, ett ställe dit vem som helst kan komma och lämna bra fungerande saker och kanske komma därifrån med något annat.

Bytiken är en del i en större kommunikationsstrategi som tagits fram i samarbete med media- och kommunikationsbyrån Bizkit Havas.

– Det här är en idé som vi haft länge för Skrapan men inte riktigt kunnat realisera förrän nu, säger Fredric Antonsson, creative director på Bizkit Havas.

Målet är att Skrapan ska bli mer relevant för de som bor på söder och att agera mer cirkulärt är något som engagerar de flesta människor.

– Vi hoppas att Bytiken kan få fler att tänka mer bytt och mindre nytt, fortsätter Fredric. För att hålla en bra kvalitet på saker som kommer in till Bytiken och sätta rätt förväntningar har Skrapan i samarbete med Bizkit tagit fram några enkla men viktiga husregler för hur det fungerar på Bytiken (finns att läsa på skrapan.se/bytiken).

– Målet är att Bytiken ska ha bra saker som människor vill byta och att det inte blir för mycket loppis med trasigt och nött. Det får gärna vara använt och begagnat, men förhoppningen är att Bytiken ska hålla fina saker av bra kvalitet, säger Taraneh Foroughi, projektledare på Bizkit Havas.

Byggandet av själva Bytiken görs i samarbete med eventbyrån Silverbird Productions och Dekoform.

Bytiken är ett temporärt projekt som kommer ha öppet under julhandeln från 9/12-2022 till 5/1-2023. Faller projektet väl ut hoppas Bizkit och Skrapan kunna ta fram Bytiken vid fler tillfällen. Riktigt bra grejer kan och bör plockas fram och användas igen. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp Bizkit Havas:

Fredric Antonsson, Creative Director

Martin Edlund, Art Director

Isak Ahlgren, Senior Designer

Taraneh Foroughi, Projektledare

Camilla Hedfors, Content Designer

Filip Johansson, Art Director (Intern)

 

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev