Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Smedby + Molekyl = Alex & Fred

Publicerad: 10 mars 2009, 15:05

DM-byrån Molekyl och webbyrån Smedby Digital går ihop. Den nya byrån får namnet Alex & Fred efter de två ägarna Alexander Stenvall och Frdrik Torstensson.


Alexander Stenvall blir vd på nya byrån. Fredrik Torstensson blir cd. Foto: Alex & Fred.

– Vi vill ta ett framåtlutat grepp på hela området. Både DM och webb är ju två väldigt mätbara medier. Vi ska nu kombinera webberbjudandet som lockar till köp med DM-erbjudandet som tar hand om kunden efter köpet, säger Fredrik Torstensson, som blir creative director på Alex & Fred.

Smedby Digital grundades 2001 och har nio personer anställda. Byrån ägs till 100 procent av Fredrik Torstensson. Molekyl grundades ett år senare och har lika många anställda. Alexander Stenvall är ensam ägare av byrån.

Den nya konstellationen Alex & Fred kommer att ägas till hälften var av Fredrik Torstensson och Alexander Stenvall.
– Vi har sprungit på varandra under åren och gjort ett par projekt ihop. Men det var först nu i januari som vi började diskutera på allvar. Vi hade båda samma bild av att det var trögt i januari. Kunderna sköt på besluten. Nu vill vi visa hur de kan satsa offensivt.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.