Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SMIFs generalsekreterare: Vi håller en hög nivå

Publicerad: 13 februari 2013, 11:11

Anna Broback

SMIFS generalsekreterare Anna Broback vill inte kännas vid den kritik som Tomas Sjöström riktar mot organisationen. – Vi har håller en hög nivå på etik och kvalitet, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Novus

Nu svarar branschorganisationen SMIF på kritiken från Novus VD Tomas Sjöström. Och man säger sig inte känna igen den blid han ger.

–  Egentligen har vi inga kommentarer om varför Novus väljer att lämna oss,  säger Anna Broback. Men vi jobbar definitivt enligt våra stadgar och  regler. Något annat måste vara en misstolkning. Vi fortsätter att arbeta  för kvalitet i undersökningsfrågor som vi alltid har gjort.

Anna Broback  framhåller de stora skillnader som finns mellan medlemsföretagen, både  vad det gäller fokus på verksamheten, sättet att arbeta och ägarskap.

– Vi  har medlemsföretag som är små, medelstora och nationella och företag som är  globala och har internationella ägare, säger hon. Förhållandena kan  vara väldigt olika och vi måste se till hela branschen och hur den  fungerar i vårt arbete. Vi utgår ifrån ett regelverk som har grundats av ICC (Internationella Handelskammaren) och ESOMAR.

– Vi arbetar hela tiden framåt och om Novus vill stå utanför oss, så är det deras sak.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Novus

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.