Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Snabba Cash-skådis stal tröja på Åhléns

Publicerad: 13 juli 2010, 17:15

En skådespelerska känd från film och tv har dömts till 11 000 kronor i böter för snatteri. Hon ertappades den 30 juni på Åhléns City i Stockholm då hon stal en Filippa K tröja värd 900 kronor. Hon är också dömd tidigare för snatteri.


Ämnen i artikeln:

DramatenSnabba cash

Det var här på Åhléns i Stockholm som snatteriet ägde rum. Foto: Pressens bild.

Den 6 juli dömde åklagaren henne till ett strafföreläggande för snatteriet på Åhléns, 110 dagsböter a´100 kronor. Totalt 11 000 kronor. Hon ska betala 500 kronor till Brottsofferfonden.

Enligt polisrapporten upptäckte två Securitasvakter skådespelerskan på varuhusets första våning då hon uppträdde nervöst. Hon gick mot butiksdelen Filippa K, tog där en tröja i vänster hand och vek sedan ihop den. Hon bar tröjan i handen med sin väska. Sedan ryckte hon bort larmanordningen på tröjan, såg sig om innan hon dumpade larmet i ett annat plagg på en annan avdelning i varuhuset. Därefter åkte hon snabbt ned till gatuplanet med tröjan i handen.

Skådespelerskan vände sig om flera gånger innan hon gick ut.

Sedan grep väktarna henne.

I polisförhöret erkände skådespelerskan snatteriet och var beredd att ta ett strafföreläggande.

-Det var en dum grej, sa hon till polisen. Jag har faktiskt pengar att köpa tröjan, det var ett dumt infall.

Skådespelerskan betalade sedan för tröjan, eftersom "det kändes bättre så."

Skådespelerskan har sedan Teaterhögskolan haft flera roller, såväl mindre som huvudroller, på Dramaten, Stockholms stadsteater och Teater Giljotin. Hon har deltagit i ett antal tv-produktioner som "Höök" och haft ett tiotal filmroller, bland annat i en Wallanderfilm, "I skuggan av värmen" och senast i "Snabba Cash".

Men det är inte första gången som skådespelerskan döms för snatteri. Förra året kom en dom om snatteri som ägde rum den 7 augusti 2008. Hon dömdes till 30 dagsböter a´100 kronor, 3000 kronor, för att ha stulit varor på Coop Konsum på Hornsgatan värda 54 kronor.

Lilian Andersson

Lilian Andersson

Ämnen i artikeln:

DramatenSnabba cash

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.