Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Snacka om krigsrubriker

Publicerad: 20 maj 2009, 11:44

Historiska Media startar ännu en historisk tidskrift.
Den 21 juli är det premiär för Militär Historia.


Ämnen i artikeln:

Militär Historia

Historiska Media började sin utgivning med Populär Historia. För några år sedan startades den lite bredare Allt om Historia och nu är det dags för ännu en ny tidning från förlaget.
– Historieintresset är stort. Jag tror inte det finns plats för några fler breda historietidningar, men nischtidningar kan fungera. Militär Historia har vi funderat på under ett tag, säger Magnus Bergsten, redaktionschef på Historiska Media.

Hur ser läsaren ut?
– I våra andra tidningar är ungefär 60 procent män. Här kommer männen bli ännu mer dominanta, kanske mellan 85 och 90 procent.

Vad hoppas ni på för upplaga?
– Populär Historia ligger på 35 000 och Allt om Historia är på väg att bli lika stor. Militär Historia har potential att bli hälften så stor.
– Vår bedömning är att det ska gå ganska snabbt att nå mellan 10 000 och 12 000. Den ska kunna bli lönsam ganska snabbt.

Hur ser annonsmarknaden ut?
– Det finns ju en del filmer, böcker och prylar som passar ihop med ämnet. Kan vi sedan visa upp att vi har en köpstark manlig målgrupp kan den säkert bli intressant även för andra annonsörer. Men huvuddelen av intäkterna ska komma från prenumeration.

Vad blir det för artiklar. Mycket kartor och slag?
– Det blir det säkert. Vi kommer gå lite mer på djupet än vad vi gör i de andra tidningarna. Vi har knutit till oss Marco Smedberg som redaktör. Han har en bakgrund som pansarofficer, så det kommer säkert att bli en del yrkesmilitärer som skribenter.
– Fokus kommer att ligga på 1900-talet och världskrigen.

Ni vågar starta en tidning trots krisen för många medieföretag?
– Vi märker faktiskt inte av krisen så mycket. Det blir också lättare att synas nu när det inte kommer ut så mycket andra tidskrifter.

Militär Historia kommer ut med tre nummer i år. Tanken är att tidningen ska komma ut var annan månad under 2010.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Militär Historia

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.