Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Snapchat snart större än Facebook bland amerikanska tonåringar

Publicerad: 22 augusti 2017, 05:53

Facebook tappar mark bland tonåringar snabbare än väntat, Storbritannien vill skärpa lagstiftning om onlinehot och CNN ändrar sin Snapchat-taktik. Det och mer i dagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

SpotifyFacebookAppleCNNE-MarketerSnapchat

eMarketer: Tonåringar lämnar Facebook för Snapchat snabbare än väntat

Facebook har under de senaste åren blivit allt svagare i de yngre åldersgrupperna. Företaget brottas också med att unga spenderar allt mindre tid inom plattformer och alltmer på konkurrenter som Instagram, som dock ägs av Facebook, och Snapchat. Nu visar en ny studie från eMarketer att tonåringarna lämnar Facebook i snabbare takt än vad man tidigare trott. Analysföretaget spår att Facebook-användare mellan 12-17 i USA kommer att minska med 3,4 procent, den första gången företaget spår en minskning i någon av Facebooks målgrupper. Något som är positivt för företaget är att många av de tonåringar som lämnar Facebook istället vänder sig till Instagram. Tonåringarna vänder sig dock också till Snapchat, som spås bli större än Facebook i målgrupperna 12-17 och 18-24.

Analytiker: Apples nya tv-satsning ska konkurrera ut Spotify
Apple har nyligen avslöjat att man kommer investera närmare 1 miljard dollar i köpta och originalproducerade tv-program. Många har sett satsningen som att Apple vill konkurrera med bolag som Netflix och Amazon. Nu menar analytiker på RBC Capital Markets att satsningen snarare ska konkurrera ut Spotify. Om Apple lyckas knyta till sig åtta miljoner nya prenumeranter till Apple Music inom de kommande tre åren kommer de att tjäna in investeringen, menar RBCs Amit Daryanani.

CNN ändrar Snapchat-taktik
CNN skrotar sitt magasin i Snapchat Discover för att istället producera en daglig nyhetssändning för plattformen. Precis som NBC, där 30 personer jobbar med en daglig Snapchat-sändning, spår den amerikanska nyhetskanalen att unga föredrar att få sina nyheter via Snapchat. NBC hävdar också att de lyckats locka 29 miljoner tittare under dess första månad. CNNs nya program, "The Update", kommer att vara tre till fem minuter långt och visas varje dag klockan 18.

Storbritannien vill skärpa lagar kring hot- och hat på nätet
Crown Prosecution Service, en brittisk instans som rådger för hur domstolar ska döma, vill att engelska och walesiska domare ska bedöma förtal och "hate speech" via nätet lika grovt som om det skett offline. De nya riktlinjerna beskriver hat och hot via nätet som lika hemskt som förolämpningar som sker i offentliga miljöer och att sociala medier inte får bli en säker plats där troll kan systematisera sina trakasserier.

Spotify fortsätter Asien-satsningen - lanseras i Thailand
Medan spekulationer om Spotifys eventuella börsnotering fortsätter gör företaget ytterligare insteg på den asiatiska marknaden. Den senaste raden av länder där Spotify klivit in är Thailand, det rapporterar Techcrunch. Spotify att har valt lokala prissättningar på dess premium-alternativ och i Thailand kommer en månads Spotify premium att kosta ca 4 dollar. Spotify kommer även att erbjuda speciallösningar för marknaden som innefattar dagliga och veckolånga premiumprenumerationer. Lanseringen i Thailand innebär det 61:a landet Spotify kliver in i.

Miniversion av Google Home snart här
Enligt uppgifter till techsajten Android Police kommer Google att släppa en miniversion av den smarta högtalaren Home. Med den nya minivarianten hoppas Google att kunna konkurrera ut Amazons smarta högtalare Echo Dot. Avslöjandet förväntas ske i oktober, en månad Google har stark tradition av att lansera produkter i.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.