Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sofia Mirjamsdotter

Publicerad: 5 december 2008, 08:53

Resume.se tar pulsen på bloggar i branschen. Idag svarar Sofia Mirjamsdotter, som ligger bakom "the real Mymlan" på några snabba frågor.


Sofia Mirjamsdotter

Vad skriver du om?
– Allt. Det som faller mig in för tillfället. Kan vara om vädret eller om politik men också väldigt personligt. Sen skriver jag en hel del om bloggosfären och puffar mycket för andra bloggar.

Varför bloggar du?
– Jag bloggar, alltså finns jag. Väldigt förenklat skulle man kunna säga att det är så.

Vad har du för ambitionsnivå på bloggen?
– Det pendlar. Framförallt ska det vara roligt att hålla på och jag har haft svackor då jag inte skrivit på veckor. Men det är klart att jag vill bli läst och framförallt älskar jag när det uppstår riktiga diskussionen i kommentarerna, jag har rätt många inlägg som ligger runt hundra kommentarer, och det är såklart kul. Men jag har ingen strategi eller så för att få till de inläggen som genererar "läsarstormar". Det blir som det blir när det blir.
– Sedan använder jag bloggen för en del experiment som jag har nytta av i mitt jobb.

Något inlägg som du ångrat i efterhand?
– Absolut, de allra flesta.

Får du mycket respons från läsarna?– Japp. Både i form av kommentarer, mail och länkar. Utan det skulle jag lagt av för länge sen, min blogg är inte skrivterapi.

Vilka andra bloggar följer du
– Jag följer över 300 bloggar, svårt peka ut någon särskild. Men Andreas Ekström följer jag slaviskt, liksom Niclas som jag ju också skriver bloggen SSBD tillsammans med. Mildner är ett måste som får en att tappa självförtroendet varje gång han skriver något. 
– En annan favorit är Emanuel Karlsten och så läser jag såklart Ulrika.

The real mymlan hittar du här

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.