Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Spader Knekt satsar på reklamfilm

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Nu knyter man regissören Jocke Åhlund till sig och före detta vd på internetaktiemäklaren E-trade, tillika delägaren i Spader Knekt, Mattias Miksche kommer leda reklamsatsningen. "Vi diskuterar just nu med flera nya regissörer", säger han.


Sedan sommaren 2001 producerar Spader Knekt också reklamfilm med regissörerna Johan Kling och Filip Tellander liksom designkollektivet StyleWar. Nu hamnar alltså också Joakim Åhlund, tidigare Pettersson Åkerlund, på listan. Hans bror Johannes Åhlund är delägare i Spader Knekt.Kommer Klas Åhlund också hamna hos er nu?- Det kan jag inte kommentera. Men vi talar just nu med ett antal intressanta regissörer, säger Mattias Miksche.Miksche har de senaste fyra och ett halvt åren lett aktiemäklaren E-trade men har nu sagt upp sig för att satsa helt på Spader Knekts reklamproduktion. Tidigare jobbade han på Kinnevik och var bland annat vice vd för ZTV.- Vi ska leda en attack på reklamfilmsmarknaden, vrålsatsa helt enkelt. När vi började för ett år sedan visade det sig vara lätt och billigt att göra reklamfilm ovanpå tv och vi är en av få som klarar det bra ekonomiskt, säger han.Spader Knekt startades 1995 av Peter Siepen, Mikael Bohman och Fredrik Heinig. Mattias Miksche och Johannes Åhlund har tillkommit som delägare. Tv-produktioner är Nalles Show, Stockholmare, Bumtsibum och Wimans. Senaste reklamfilm är för Beijer byggmarknad tillsammans med Storåkers.

Maria Lindholm

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.