Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Spångberg blir störst i Torget

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Posten säljer majoriteten i e-handelsportalen Torget. Köpare är riskkapitalbolaget Emerging Technologies, som kontrolleras av Kjell Spångberg.


Emerging Technologies köper nu 75 procent av Postens aktier i Torget. Efter affären kommer Posten enbart att äga 15 procent av portalen som man startade 1996. I och med affären lämnar också vd Ann Jönsson Torget.Affären ska tolkas som att Posten nu tar sina händer ifrån Torget.- Beslutet att sälja majoriteten av aktierna i Torget är ett uttryck för Postens strategi att koncentrera på kärnverksamheten, säger Agne Pettersson, vice vd i Posten.Torget har under en längre period flaggat för att de på ett eller annat sätt vill bli av med Torget. Ett sätt att minska sin andel i bolaget gjordes när Spångbergs havererade prestigeportal Oppido slogs ihop med Torget.I samband med ägarförändringen flaggar också Torget för nedskärningar. Men enligt ett pressmeddelande är målsättningen att undvika uppsägningar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.