Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Spelkonsolernas Ryan Air

Publicerad: 28 maj 2009, 14:00

Lågprispressaren Ryan Air förändrade flygindustrin. Den här veckan skriver jag om Zeebo som vill göra det samma med spelbranschen. Och så tittar jag på Microsofts senaste försök att smälla Ipod på fingrarna.


Ämnen i artikeln:

Olle LidbomPrylkultur

Kickflip för soffpotatisar
Skateboard-legenden Tony Hawk har gjort i stort sett allt som går för att vattna ur sitt varumärke med löjliga dataspel. Nu finns dock hopp för herr Hawk, nya dataspelet Ride tillför  faktiskt nya dimensioner till en sömnig genre. Ride är ett ordinärt skateboard-spel med ett extraordinärt tillbehör: en trådlös, hjullös skateboardbräda med infraröda rörelseceller som kopplas till spelkonsolen. Rörelsecellerna känner av om spelaren greppar brädan eller tar fart med foten vid sidan av skateboardssimulatorn. Ride klarar dock inte hopp-tricks: glöm alltså att försöka upprepa Tony Hawks legendariska trick 900 (2,5 snurr).

Sluta gaffla
Smart infografik från industridesignern Nadeem Haidary som gjort statistik av världsproblem i form av köksblandare, tallrikar, soptunnor och bestick. Just gaffeln visar kaloriintaget i fyra länder, där längden på gaffelns tänder visar mängden kalorier.

Ryan air-press på Wii
Nu får spelkonsolerna lågpriskonkurrens från Zeebo, som först och främst riktar sig mot de 800 miljoner människor som bor i de s k Bric-länderna (Brasilien, Ryssland, Indien och Kina). Spelkonsolen kommer kosta en tredjedel av vad de väletablerade Wii och Playstation kostar. Spelen – som ska laddas ned via mobila 3G-nätet – kostar ett par dollar styck och är mycket enkla: bland de första finns till exempel 3D-versionen av Quake.

Väck Uri Gellern i dej!
Nu har leksakstillverkaren Mattels tillkännagivit att den 1 oktober kommer det mycket omtalade – och tankeväckande–  spelet Mindflex. Ett headset känner av dina tankevågor styr spelets skumboll. Ju bättre koncentration desto mer flyger bollen. Med knappar och rattar styrs den flygande bollen genom olika hinder och nivåer på spelplanen. "Det känns som vibrationer i hjärnan" säger en testspelare (se videon här ovan), men Mattel menar att leksaken inte ska vara skadlig på något sätt.

Nytt Microsoftförsök
Microsofts misslyckade Ipod-dödare Zune har inte börjat säljas utanför USA än (den lanserades där 2006) och trots en påkostad kampanj har den inte lyckats rucka på Apples förstaplats. Nu kommer nya versionen i USA, Zune HD, en mediaspelare med högupplöst skärm. Men Microsoft har en lång uppförsbacke, inte minst har Zune-ägarna, till skillnad mot Ipod-ägare, knappast varit särskilt hyllande och goda ambassadörer för produkten...

Plattan i mattan
Photoshop-marodörernas favoritleksak är ritverktyget Wacomplattan, som nu släpps i ny version, Intuos 4. Nya plattan som riktar sig till proffs är uppdaterad med ny design och navigerings-ratt, inte helt utan inspiration från en viss mp3-spelare. På de tre största versionerna (Intuos 4 görs i fyra varianter) finns har dessutom snabbknapparna en liten inbyggd skärm som visar vilken funktion de för tillfället styr.

... och så ler jag lite åt Mike and Maaikes läderhalsband som är tryckta med lågupplösta, pixliga bilder av kända, svindyra halsband.

Olle Lidbom

Ämnen i artikeln:

Olle LidbomPrylkultur

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.