Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Splay One får ny vd – Vigor Sörman lämnar

Publicerad: 12 februari 2019, 10:06

Victor Ljungberg och Vigor Sörman.

Victor Ljungberg tar över som vd på Splay One när Vigor Sörman väljer att lämna. "Jag tror inte att det som jag drivs av som ledare är viktigast för bolaget i den här fasen", säger han till Resumé.


Splay One grundades i juni 2018 då Splay Networks och Nice One gick samman. Efter sammanslagningen väljer Vigor Sörman, nuvarande vd och grundare av Splay Networks, att lämna sin position.

Rollen tas istället över av Victor Ljungberg, som arbetat inom Splay sedan 2014, senast i rollen som operativ chef. Han tillträder som vd för hela gruppen 1 mars.

Vigor Sörman förklarar varför det är rätt tid för honom att lämna över stafettpinnen:

– Huvudanledningen är att jag har kört bolaget med full fart i sex år, och lagt extremt mycket energi och glädje i det. Vi har gått från att vara en liten start up i en källare med några personer anställda, till att vara marknadsledande i Norden med 115 anställda. Under en sådan resa går man som bolag igenom en massor av olika faser, och för varje sådan fas har jag ställt mig framför spegeln och frågat mig själv tre frågor: Vad kommer vara viktigast för oss för att lyckas i den här fasen, vilken typ av ledarskap kommer krävas, och är jag rätt person att leda bolaget just nu? Nu såg jag inte mig själv i spegeln, utan Victor, säger han till Resumé.

Vigor Sörman beskriver att Splay One nu är på väg in i en ny sådan fas, då man ska sätta en ny vision och strategi framåt.

– Jag tror inte att jag kommer ha energin att köra flera år framåt, och dessutom tror jag inte att det jag drivs av som ledare och person är viktigast för Splay One i den här fasen. Victor har både energin och idéerna som krävs för att ta över stafettpinnen och då vore det inte rätt om jag stod i vägen för det.

Vad tar du med dig från åren med Splay?
– Det är såklart alla människor jag arbetat med under åren. Både kolleger inom bolaget och alla de nya innehållsskapare och kreatörer som jag fått chans att jobba med. När jag drog igång Splay fanns inte begreppet influencer marketing och det fanns inga i Sverige som kunde leva på sitt innehållsskapande. Det känns fantastiskt att ha fått vara med och bidra till att bygga den branschen.

– Det har också varit kul att Nent kom in och investerade i bolaget, och till slut valde att köpa upp det. Att ha fått det erkännandet är fantastiskt, fortsätter han.

Vad ska du göra härnäst?
– Det är ännu inte klart. Jag fortsätter i full fart till den första mars, sedan ska jag har en överlämningsperiod under två månader. Därefter får jag börja fundera över vad jag ska göra härnäst. Men jag är 38 år idag och har jobbat i olika ledande poster sedan jag var 19, egentligen utan någon paus. Jag tror det är smart att försöka ge mig själv lite tid för reflektion och extra kärlek till familjen. Samtidigt vet jag att jag är en sådan person som har svårt att sätta stopp när jag går igång på något, men min målsättning är inte att dra igång en konkurrent till Splay One.

Victor Ljungberg kommenterar i ett pressmeddelande:

– Vigor och jag delar visionen om i vilken riktning tittare, annonsörer och innehållsskapare går. Jag är stolt över att ta över rollen som vd och ser fram emot att tillsammans med kollegorna på Splay One engagera än fler mottagare med unikt innehåll.

Splay One har idag 115 anställda i Norden och är del av Nent Studios inom Nent Group, vilket totalt omfattar 32 produktionsbolag i 17 länder.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.