Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Splay One knyter till sig Maja Nilsson Lindelöf och Sanna Dahlström

Publicerad: 17 juni 2019, 08:42

Maja Nilsson Lindelöfs och Sanna Dahlströms Youtube-kanaler tillhör nu Splay Ones nätverk.

Splay One i stor rekryteringsoffensiv – knyter till sig Maja Nilsson Lindelöf, Sanna Dahlström, Linnea & Viola, Theoz, Matkoma och Alice Stenlöf.


Ämnen i artikeln:

Splay OneYoutube

De senaste åren har Youtube-nätverket Splay One valt att ställa om sin strategi genom att bland annat aktivt valt att avsluta samarbeten med vissa kanaler om det inte funnits en affärsmässig uppsida för bägge parter. Idag rekryterar Splay One YouTube-kanaler som drivs av storytellers där alla har den "gemensamma missionen om att sprida ett fantastiskt innehåll digitalt" och där det finns ett tydligt mål om ett lönsamt partnerskap redan i ett tidigt stadie.

LÄS MER: "Splay One får ny vd – Vigor Sörman lämnar"

Det senaste halvåret har Splay One knutit till sig knutit till sig Youtube-kanaler som Maja Nilsson Lindelöf, Sanna Dahlström, Linnea & Viola (Tourn), Theoz (senast United Screens), Matkoma (senast Troot) och Alice Stenlöf.

– Tiden då man som nätverk låste in kanaler i exklusiva kontrakt men utan effekt är förbi sedan länge. Nätverk måste idag förtjäna sina talanger och inte bara vid kontraktsskrivning lova att gräset är grönare på andra sidan. Med de talanger som valt att ansluta till oss på senaste behåller profilerna de delar i affären som redan fungerar bra för dem idag själva, men där Splay One får förmånen att addera och fördjupa en eller två extra intäktsmöjligheter, säger Fredrika Fry, head of talent på Splay One, i ett pressmeddelande.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

Splay OneYoutube

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.