Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Spökskola nästa projekt för Happy Life

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Happy Life har fått en fullträff med den tecknade versionen av Sune, både i Danmark och i Sverige. Nu gör de helt om och producerar en Twilight-zone inspirerad serie för barn.


Figuren Sune är framgångsrik i de olika medier han vistas i. Upphovsmännen till Sune, Sören Jacobsson och Anders Olsson, är Sveriges mest utlånade författare. Och Happy Life´s animerade Tv-serie "Sune och hans värld" har slagit rekord. I Danmark tittar 47 procent av Tv-publiken i åldersgruppen 8-12 åringar på Sune varje vecka. Och Tv2 Danmark har köpt exklusiv visningsrätt till Tv-serien i Danmark.Varför är "Sune och hans värld" så populär?- Dels så fanns det en bra produkt från grunden, i böckerna. Dels har vi arbetat fram en genuint annorlunda kille, som går emot alla klichéer.Han hatar fotboll, vill bara vara med tjejer, är naiv och bor i en helt vanlig familj. Lite dumt rusar han in i olika situationer och barnen känner igen sig, säger Stina Mansfeld, kreativ producent på Happy Life.Har ni något nytt projekt på gång på Happy Life?- Just nu gör vi "Creep School", ett internationellt samarbete med Frankrike, Kanada och Tyskland. Det blir någonting helt annorlunda än Sune - en sorts blandning av familjen Addams, Twilight zone och Alice i Underlandet. Fyra barn hamnar på en internatskola som inte är vad de väntade sig. Det blir en spännande och intellektuell resa, säger MansfeldI Sverige har "Sune och hans värld" under våren och hösten visats i SVT:s "Allra mest tecknat". Fler avsnitt kommer att visas i vår.

Jessica Claesson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.