Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Spotify och Iphone vinnare i Sime Awards

Publicerad: 12 november 2009, 20:35

Sime Awards-galan hölls på torsdagskvällen på Café Opera i Stockholm.
Vinnarna: Spotify i kategorin Rising Star of the North, och Apples Iphone, som vann Grand Prize.


Iphone vann SIME Grand Prize, SIME:s pris för storbolaget i Norden som bäst lyckats använda digitala strategier. Motiveringen:

"Vinnaren förändrade inte bara vårt sätt att se på en mobil enhet, utan utmanade en hel bransch. Mobilanvändare över hela världen fick en ny vän som kunde tillföra något "roligt" och "nyttigt" till vårt vardagsliv. Industrin fick en väckarklocka som utmanade landskapet för gott genom att ge makten till användaren och affärerna till utvecklarna. Effekterna syns i det stora antal appstores och liknande tillbehör som lanserats av de "äldre" aktörerna i branschen.

I nya kategorin SIME Rising Star of the North, var 36 unga och lovande företag från hela Norden nominerade. Musiktjänsten Spotify vann. Motiveringen:

"Den digitala utmaningen mot musikindustrin lanserades av skandinaviska hjärnor, det pirat-erades med hjälp av skandinaviska uppfinningar och teknik, och nu är lösningen är också skandinavisk. Årets No1 Rising Star of the North skapade ett av de hetaste Internetföretagen, ett företag som ytterligare framhöll Skandinaviens tioåriga position som nummer 1 i Internetentreprenörskap. Ett företag som gjorde att de bästa hjärnorna, kapitalisterna och även musikmogulerna reste till Stockholm – to be Spotified.”

Andra pris in samma kategori gick till Zendesk. Trea blev Tobii.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.